Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 250 g
zielona fasolka szparagowa 100 g
podgrzybki 1 kapelusz (suszony)
kasza pęczak 50 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kozieradka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z warzywami

Natki związujemy.

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka.

Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.

Następnie dodajemy sól (1 łyżeczka) oraz pieprz (wg uznania). Gotujemy do miękkości warzyw.

Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką.

Posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 05.01.2017 09:15
apetyczne babeczki
Krzysztof15 05.01.2017 09:12
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak