Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paluchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 50 dag
pieczarki ok 15 szt
marchew 1 szt duża
cebula 1/2 szt
papryka czerwona ok 1/4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paluchy

Schab pokroić w plastry, rozbić i oprószyć solą i pieprzem.

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i położyć na patelni gdy puszczą sok odparować, oprószyć solą dodać marchew, masło i poddusić. Przestudzić dodać drobno pokrojoną cebulę, paprykę i bułkę tartą.

Przygotowany farsz rozłożyć na plastry mięsa i zwinąć w roladkę.

Na rozgrzanym tłuszczu położyć roladki zawinięciem do dołu i zasmażyć. Smażyć na średnim płomieniu kilka razy obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 07.01.2017 20:13
dziękuję:)))
w mojej kuchni 07.01.2017 18:59
smaczne danie podano
Konczi 07.01.2017 17:58
pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak