Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka słoikowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie w oleju 400 g
konfitura żurawinowa 200 g
cebula czerwona 1
gruszki 2
olej rzepakowy
Goździki całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka słoikowa

Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka, a gruszkę w plasterki. W słoiku warstwami układamy kolejno: śledzie, cebulę, gruszkę, żurawinę i ponownie śledzie. Całość zalewamy olejem i dodajemy kilka goździków i szczelnie zamykamy. Śledzie zostawiamy na noc w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 28.12.2016 11:36
super połączenie
asiatok 27.12.2016 14:25
Jeszcze nie jadłam w takim zestawieniu
Jadwiga/Jaga85 27.12.2016 13:38
apetyczna sałatka
mirosława4 27.12.2016 11:59
ciekawa ta sałatka
Wiesława1 27.12.2016 11:37
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak