Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sałatka
Przecier olej ocet cukier chilli połączyć w naczyniu i zagotować do powstania sosu. Doprawić do smaku solą, odstawić do ostudzenia. Połączyć z sałatką. Całość można złagodzić odrobiną majonezu.
ryż | 1/2 szkl |
ser żółty | 400 g |
szynka konserwowa | 400 g |
kukurydza w puszce | |
cebula czerwona | 3 szt |
ogórek konserwowy Smak | 5 szt |
chilli | 1 łyżeczka |
cukier | 2 łyżki |
olej roślinny | 3 łyżki |
ocet | 2 łyżki |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: