Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku
Kroki postępowania
Następnego dnia śledzie wyciągamy z maślanki, osuszamy i obtaczamy najpierw w mące.
filety śledziowe | 5-6 szt |
mąka | 1 szklanka |
jajko | 2 szt |
maślanka | 500 ml |
olej do smażenia | |
cebula | 2 szt |
przecier pomidorowy | 3 łyżki |
ocet | 1/2 szklanki |
woda | 2 szklanki |
cukier | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Ziele angielskie całe Prymat | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: