Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 opakowanie
jabłka 5-6 sztuk
śmietana 30% 3/4 szklanki
cukier puder do smaku
cynamon do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z jabłkami

Jabłka obieramy, trzemy na tarce i smażymy do rozgotowania. Ewentualnie słodzimy do smaku. U mnie jabłka były wystarczająco słodkie, więc słodzenie pominęłam.

Makaron przygotowujemy wg przepisy na opakowaniu ( Zagotowujemy wodę, odstawiamy z ognia i wkładamy makaron na około 3 minuty pod przykryciem. Po tym czasie odcedzamy).

Schłodzoną śmietankę ubijamy. Słodzimy do smaku.

Makaron porcjujemy na talerze. Przykrywamy go jabłkami. Całość polewamy bitą śmietanką. Podajemy posypany cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:33
Bardzo dobry.
tomek18 29.12.2016 19:27
bardzo lubie taki obiad ale z makaronem ryżowym jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak