Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipanki do barszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 300 gram
pieczarki 200 gram
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
ser żółty 100 gram
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipanki do barszczu

Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy. Na drugiej patelni smażymy mięso mielone. Tak przygotowane składniki mieszamy razem, dokładając starty ser żółty, jajko oraz przyprawy.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 kawałków. Do formy na muf finki wkładamy kwadraty, tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi. Napełniamy je farszem i pieczemy w 190°C przez około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:43
Super przepis
ben-ka 30.12.2016 10:52
Ładnie wyglądają.
jagoda5913 29.12.2016 19:44
jakie fajne
Janina 29.12.2016 18:43
Świetnie podane;))
Ola1young 29.12.2016 18:07
znakomity pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak