Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z łososiem i zielonym groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
łosoś wędzony plastry 150 g
groszek mrożony 1 szklanka
śmietana 30% 200 g
oliwki zielone Smak 15 szt
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z łososiem i zielonym groszkiem

Makaron ugotować al'dente. Oliwki pokroić w ćwiartki. Łososia podzielić na mniejsze kawałeczki. Oliwę rozgrzać na patelni. Wrzucić na patelnię groszek i 100 ml wody i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać łososia, śmietankę, sól i pieprz, dusić jeszcze 5 minut aby sos zgęstniał. Na końcu dodać pokrojone oliwki. Makaron polać sosem, serwować gorące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2016 14:40
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak