Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek z wiórkami kokosowymi Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 300 ml 35 %
cukier puder 4 łyżki
galaretka wiśniowa 2 op
ser twarogowy 500 g z wiaderka
wrzątek 500 ml
herbatniki 16 szt
wiórki kokosowe 6 łyżek
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek z wiórkami kokosowymi Zewy


Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić.
Tortownicę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć 16 herbatnikami ( formę wyłożyć folią spożywczą ).
Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, potem dodać ser i delikatnie połączyć ale aby nie było grudek.
Potem nadal mieszając wlewać bardzo małym strumieniem chłodną galaretkę.
Masę wylać na herbatniki i wstawić blaszkę do lodówki.
Na patelni roztopić masło, wsypać wiórki i cukier i smażyć ciągle mieszając do zrumienienia.
Wiórki wystudzić a potem wyjąc formę z ciastem i posypać nimi wierzch ciasta.
Przed podaniem pokroić na 16 części miedzy ciastkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 18.01.2017 09:19
Super się zapowiada:)
adelajda 02.01.2017 15:39
dobry na pewno .... śmietana 35 % czy to pomyłka ?
Franciszek 02.01.2017 12:30
pyszne do kawy
Ola1984 02.01.2017 11:43
Mniam, pyszne ciacho :)
ben-ka 02.01.2017 11:23
O ! fajny deser !
mysza75 02.01.2017 11:23
jaki fajny puszek
Madzai 02.01.2017 11:18
brzmi pysznie!
MagdalenaIC 02.01.2017 10:16
Wygląda niezwykle apetycznie :)
norweska20 02.01.2017 10:14
chętnie bym zjadła
ZEWA 02.01.2017 09:17
Bardzo dziękuję :)
Ewelina1991 02.01.2017 09:16
pyszne ciacho!!
bietka 02.01.2017 09:02
smaczny serniczek : )
Aleksandra/Olcia 02.01.2017 08:46
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak