Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń na kanapki.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa mięsna

łopatka wieprzowa 1 kg
bułka namoczona i odciśnięta 1 sztuka
jajko 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat klka ziarenek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Dodatkowo

olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Porada

Upieczona pieczeń będzie odchodziła od ścianek foremki i będzie z wierzchu zrumieniona. Będziemy jeszcze potrzebować jedną większą foremkę aluminiową do pieczenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń na kanapki.

Domowa wędlina do pieczywa jest najlepsza. Warto poświęcić trochę czasu i ją przygotować, przynajmniej wiemy co w niej jest. Takie wędliny najczęściej przygotowuję dla mojego męża, który uwielbia takie jedzenie. Chociaż osobiście wolę masło i twarożek to sama również skubnę cieniutki plasterek do chrupiącego pieczywa. Polecam na śniadanie lub kolację. Zapraszam:)

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem z bułką . Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i razem z przyprawami i jajkami dodajemy do zmielonego mięsa, dokładnie wyrabiamy.

2. Foremkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą, przekładamy do niej mięsną masę dokładnie ubijając. Następnie pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.

3. Pieczeń studzimy w foremce. Zimną wyjmujemy, kroimy w plastry i podajemy.

4. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.06.2017 09:01
Dziękuję:)
Marta Ryżek-Kalkowska 27.01.2017 13:39
pyszne danie
Babeczka35 15.01.2017 08:05
Dziękuję:)
gusia1000 15.01.2017 01:19
Bardzo dobra.
bogusia 82 14.01.2017 21:05
Domowe najlepsze :)
cukiereczek 14.01.2017 16:59
wspaniała,domowa pieczeń
Maridka19 14.01.2017 16:24
Pyszne z domowym chlebkiem :)
benka 14.01.2017 15:13
Apetyczna pieczeń, domowa najlepsza :)
RenataZ-et 14.01.2017 15:08
super pieczeń :)
KORAL 14.01.2017 14:21
Lubię takie mięsko :)
Krzysztof15 14.01.2017 14:12
super pieczeń
Asik32 14.01.2017 13:45
smakowita pieczen
Aleksandra/Olcia 14.01.2017 13:27
mmm pyszności
Bernadeta1 14.01.2017 13:20
Taka domowa to na pewno pyszna
Babeczka35 14.01.2017 13:15
Dziękuję i polecam:)
dodi 14.01.2017 12:49
super wyglada
olkaaa 14.01.2017 12:41
muszę zrobić
adelajda 14.01.2017 12:32
Też lubię do chlebka
Stenka 14.01.2017 11:57
warto zrobić
AZgotuj 14.01.2017 11:27
pyszna, uwielbiam taką:)
pestka 14.01.2017 11:18
bardzo lubię taką pieczeń
Madzai 14.01.2017 11:07
Domowe najlepsze :)
Babeczka35 14.01.2017 08:52
Bardzo polecam:)
Kolorowy Garnek 14.01.2017 08:43
Obowiązkowo spróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak