Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana indykiem i warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
mięso mielone indycze 0,5 kilograma
pomidory 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por kawałek
mozzarella 2 kulki
olej do smażenia
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

Najbardziej lubię taką nafaszerowaną mięsem z indyka i warzywami. Często przyrządzam ją jako danie obiadowe lub na kolację, jest prosta i szybka do przygotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana indykiem i warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso z indyka, lekko podsmażamy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół krążki. Warzywa dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Cukinię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy na kilka minut. Ręcznikiem papierowym osuszamy z nadmiaru wody, wypełniamy przygotowanym farszem. Ser kroimy w plasterki, układamy na wierzchu cukinii. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 15.01.2017 23:31
Super przepis
Bernadeta1 15.01.2017 14:18
smaczne jedzonko
jagoda5913 15.01.2017 12:28
super danie
ilka01 15.01.2017 12:11
super przepis :)
anka1988 15.01.2017 11:56
uwielbiam na obiad
MałaMi89 14.01.2017 23:48
Super pomysł, zjadłabym taką kolację :)
Marta1986 14.01.2017 22:57
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak