Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka z czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 400 gram
migdały zmielone 50 gram
masło 200 gram
cukier puder 60 gram
jajko 2 sztuki
sól szczypta

Dodatkowo

czekolada gorzka 100 gram

Porada

Ciasteczka lubi każdy łasuch, szczególnie takie domowe, są bardzo smaczne, proste i szybkie do przygotowania. Możemy je upiec w każdej chwili gdy mamy tylko ochotę.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka z czekoladą

Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, mielone migdały, jajka, szczyptę soli oraz posiekane masło. Wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto, zawinięte w folię wstawiamy do lodówki na godzinę. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na grubość 0,5 cm., wałkujemy wałkiem ze wzorem i wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Lekko ostudzone ciasteczka smarujemy nieregularnie roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 15.01.2017 17:20
JAk dla mnie rewelacyjne:)
jan_mag 15.01.2017 16:56
Wspaniałe do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak