Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONA CEBULA PODANA NA KASZY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 4-5 sztuk
olej rzepakowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
pomidor 1 średni miąższysty
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
kolendra mielona 1 szczypta
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONA CEBULA PODANA NA KASZY

Cebule obieramy, kroimy na pół, następnie w plasterki, przekładamy na rozgrzany olej. Czosnek obieramy, siekamy, dodajemy do cebuli, delikatnie solimy, mieszamy, przykrywamy na 3 minuty. Cebula powinna się lekko zarumienić, ale pozostanie lekko twarda. Wtedy dodaję pomidora (drobno posiekanego), mieloną kolendrę, kmin rzymski i bazylię - smażę kolejne 3 minuty pod pokrywką. Na koniec zdejmuję pokrywkę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak