Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone tofu z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 1 opakowanie
papryka żółta 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
makaron ryżowy 1 opakowanie
sos sojowy 2 łyżki
imbir starty 2 łyżeczki
papryczka chili 1/2 łyżeczki
cynamon 1 szczypta
olej do smażenia 2 łyżki

Porada

użyłam przyprawę chińską 5 smaków

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone tofu z warzywami

Tofu kroimy w kosteczkę, pozostałe warzywa w cienkie paseczki. Rozgrzewamy patelnię wok, wlewamy łyżkę oleju i smażymy tofu na złoto. Następnie przekładamy tofu na talerz a do woka wrzucamy warzywa i przyprawy. Smażymy krótko, aby zachować ich chrupkość. Dorzucamy wcześniej wysmażone tofu, wlewamy sos sojowy. Mieszamy. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 16.01.2017 16:34
Takie dania to ja lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak