Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo - wieprzowy Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 250 g gotowana
ćwiartki z kurczaka 2 szt gotowane z rosołu
por (biała część) 1 szt gotowana z rosolu
rosół drobiowy 1/3 szk letniego
masło 1/4 kostki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo - wieprzowy Zewy


Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.01.2017 16:11
Pyszny domowy pasztet, mniam;))
ZEWA 17.01.2017 13:32
Dziękuję. Jest smaczny :)
Renata9 16.01.2017 22:41
Bardzo dobry pasztet
Iwusia 16.01.2017 21:38
fajny i pewno smaczny ten pasztecik
bogusia 82 16.01.2017 21:17
fajny pasztet :)
IKrakowianka 16.01.2017 20:55
bardzo fajny
KORAL 16.01.2017 20:24
Fajny pasztet :)
Olga_SK 16.01.2017 20:02
Domowy pasztet -najlepszy! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak