Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
groch 50 dag (malinka)
cebule 2
grzyby suszone 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
sól
pieprz
Kminek mielony Prymat
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem i grzybami

Groch zalewamy na noc wodą. Rano gotujemy do miękkości.
Połowę odkładamy a połowę ugniatamy na puree. Grzyby zalewamy woda i pozostawiamy na noc do namoczenia.
Kapustę kiszoną wypłukać pod bieżącą wodą, następnie posiekać. Kapustę przełożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać grzyby razem z wodą oraz przyprawy i gotować do miękkości kapusty czyli około godziny.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle.
Pod koniec gotowania dodajemy do kapusty groch oraz cebulę. Gotujemy jeszcze 10 min.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.01.2017 18:47
smaczne jedzonko
Ada-Gaba 18.01.2017 16:21
smaki z dzieciństwa
Janina 18.01.2017 15:47
Bardzo lubię ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak