Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 1 , 40 kg

MARYNATA

olej 4 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
ząbki czosnku 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Podane składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Mięso umyć i osuszyć. Posmarować marynatą z każdej strony. Włożyć do woreczka foliowego, szczelnie zamknąć, odłożyć do lodówki na 24 godziny.
Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia, zabezpieczyć końce rękawa klipsami. Piec w temperaturze 180 stopni około 120 minut. Dwadzieścia minut przed zakończeniem pieczenia , rozciąć rękaw.
Podawać na zimno, pokrojone w cienkie plasterki. SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.01.2017 15:57
dobre mięsko
ben-ka 19.01.2017 14:05
Bardzo lubię takie mięsko.
jagoda5913 19.01.2017 01:00
piękna wyszła
Olga_SK 18.01.2017 19:37
Nie ma niczego lepszego do kanapki, jak domowa szynka :)
Bernadeta1 18.01.2017 18:46
smaczne mięsko
agnieszka214 18.01.2017 16:01
Takie miesko lubię mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak