Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
orzechy włoskie 1/2 szklanki
jajko 2 szt
jogurt naturalny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki i dymkę myjemy. Rzodkiewki jeśli są duże kroimy na ósemki, jeśli mniejsze na ćwiartki. Dymkę drobno siekamy. Orzechy łuskami i kroimy na mniejsze kawałki. Kilka kawałków rzodkiewek, nieco dymki i orzechów zostawiamy do dekoracji. Rzodkiewki, dymkę i orzechy mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Na wierzchu sałatki układamy ćwiartki jajek, dekorujemy pozostawionymi rzodkiewkami, dymka i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 19.01.2017 22:08
bardzo dziękuję :)
MonikaW 18.01.2017 22:17
wpraszam się :)
bertpvd 18.01.2017 22:07
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak