Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po azjatycku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 30 dag
fasola szparagowa zielona 30 dag
grzyby mun 10 sztuk
szalotka 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
makaron chiński 1/2 opakowania
szczypiorek
sos sojowy 3 łyżki
sos ostrygowy 3 łyżki
pomidor 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po azjatycku

Karkówkę kroimy w paski, cebulę siekamy razem z czosnkiem, fasolę kroimy na małe kawałki, makaron moczymy w wodzie do miękkości. Wrzucamy na rozgrzany olej mięso, wlewamy sos sojowy i ostrygowy, dodajemy papryczkę chili, czosnek, imbir, szalotkę. Smażymy wszystko, dodajemy fasolkę. Mięso powinno być miękkie, gdy nastąpi ten moment, to dodajemy makaron oraz posiekanego pomidora oraz pokrojone w paski grzyby. Smażymy 3 minuty, podajemy na dużych talerzach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 21.01.2017 13:39
Fajne danie
Iwusia 20.01.2017 23:05
smakowite danie :)
ben-ka 20.01.2017 17:35
A ja z chęcią bym spróbowała.
KORAL 20.01.2017 17:24
Smacznie wygląda :)
Wiktoria29 20.01.2017 16:20
coś dla mnie,uwielbiam kuchnię azjatycką w domowym wydaniu
Agnieszka-87-25 20.01.2017 15:50
dobre jedzonko
VioletoweKucharzenie 20.01.2017 14:42
smacznie wygląda :-)
Edith85 20.01.2017 12:50
Chętnie bym spróbowała
Aleksandra/Olcia 20.01.2017 12:35
ale pyszności u Ciebie
ania2610 20.01.2017 12:19
apetycznie wygląda
IZABELA29 20.01.2017 10:22
chyba raczej nie dla mnie choć ładnie wyglada
berys18 20.01.2017 09:41
bardzo smacznie się prezentuje
agaK. 20.01.2017 09:12
Fajne danie, trochę inne, jak to w azjatyckiej kuchni;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak