Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny chlebek kukurydziany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 30 dkg
jogurt naturalny 150 ml
miód 2 łyżki
olej 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny chlebek kukurydziany

Wszystkie składniki wsypać do miski , wymieszać, po czym zagnieść ciasto. Uformować z ciasta podłużny bochenek i włożyć do posypanej mąką formy o rozm. 10x 22 cm. Piec 40 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.01.2017 15:22
smaczny chlebek
Urszula Świeca 20.01.2017 19:42
Dzięki.)))
Madzai 20.01.2017 10:15
Super smaczny
benka 20.01.2017 08:38
Poproszę kromeczkę.
Babeczka35 20.01.2017 07:52
Prosty i smaczny.
adelajda 20.01.2017 07:33
Dobry chlebek :)
Diana Rusiłowicz 20.01.2017 01:06
Super chlebek :)
bertpvd 19.01.2017 22:13
pyszny chleb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak