Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
cebula 0,5 kg
papryka czerwona 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 250 gr
ocet 1/2 szlkanki
curry 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 3 łoiczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup z cukinią

Cukinię zetrzeć na grubej tarce można obrać lub nie. Cebulę i paprykę pokroić w paski i zasolić na 1 godzinę 2 łyżkami soli.Po godzinie gotować 30 minut aż zmięknie i zmiksować całość . Dodać 1 łyżeczkę pieprzu, paprykę ostrą ,cukier, ocet, koncentraty pomidorowe ,curry. Gotować wszystko razem 10 minut i gorące nakładać do słoików. Pasteryzować 15- 20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 22.01.2017 16:02
Fajny przepis.
gosia56 20.01.2017 10:15
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak