Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny 1,5 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło orzechowe 1 łyżka
pasta paprykowa 1 łyżka
olej sezamowy do smaku
olej chili
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Porada

Sos podawać do zimnych mięs, jajek na twardo, wędlin oraz hamburgerów, frytek, pieczonych ziemniaków, szaszłyków czy tortilli.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy na ostro

Masło orzechowe odstawić w cieple miejsce, aby zmiękło. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, olejem sezamowym, pastą paprykową, proszkiem curry i odrobiną oleju chili. Na końcu zmiksować lub bardzo dokładnie wymieszać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.01.2017 10:47
na pewno smaczny;)
jan_mag 20.01.2017 19:54
Ciekawa opcja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak