Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczne batoniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mleko 3,2% 125 ml
cukier 1 niepełna szzklanka
masło lub margaryna 200 g
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 500 g
ryż preparowany 120 g

Lista składników

potrzebne akcesoria kuchenne folia spożywcza
potrzebne akcesoria kuchenne forma 36x24

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne batoniki

Margarynę, mleko, cukier i kakao rozpuścić w rondelku, dodać mleko, wymieszać łyżką, aż znikną grudki. Wsypać ryż i jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną folią spożywczą, wyrównać powierzchnię i schłodzić. Pokroić na podłużne batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 21.01.2017 17:58
Dziękuję pięknie i zapraszam do wypróbowania przepisu, w kilka chwil możemy mieć pyszne batoniki :)
Edith85 21.01.2017 13:17
Fajny przepis
Krystyna32 21.01.2017 08:13
bardzo apetyczne
Babeczka35 21.01.2017 07:55
Pyszne batoniki.
gusia1000 21.01.2017 00:01
Warto takie robić
bertpvd 20.01.2017 21:09
piękne i pyszne
Urszula Świeca 20.01.2017 19:44
Pyszne.)))
Stenka 20.01.2017 18:24
dobre słodkości
Beatris 20.01.2017 18:05
Chętnie zjadłabym takiego batonika :)
Olga_SK 20.01.2017 16:58
Apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak