Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy rosół

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi z kurczaka 3 szt
wołowina 300 g
woda 3 l
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
seler 1/4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki
koncentrat z buraków 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy rosół

Mięso zalać wodą, gotować, gdy powstaną nieczystości mięso opłukać i gotować ponownie w czystej wodzie. warzywa obrać, pokroić w paski i dorzucić do zupy. Dodać kostkę rosołową. Dla uzyskania bardziej złotego koloru można dodać łyżkę koncentratu buraczanego. Gotować ok 2h. gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, doprawić rosół do smaku i dorzucić natkę pietruszki. Gotować jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.01.2017 16:59
uwielbiam domowy rosół z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak