Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe batony gryczano-owsiane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
masło 200 gram
mleko w proszku 3/4 szklanki
owies ekspandowany
gryka ekspandowana

Porada

Z braku czas na przygotowanie czegoś słodkiego dla rodziny postanowiłam przyrządzić taki batoniki z czekolady i zbóż eksponowanych.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe batony gryczano-owsiane

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondla, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło, mieszamy do momentu aż masło się rozpuści. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy, wsypujemy grykę oraz owies i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy folią spożywczą i przekładamy masę, wyrównujemy łyżką, wstawiamy do lodówki. Zastygniętą masę kroimy na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 11.01.2017 00:39
Super pomysł.
KORAL 09.01.2017 11:57
Owies mam mogę robić :) Fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak