Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 200 gram
brukselka 100 gram
pieczarki 200 gram
pierś z kurczaka 200 gram
olej do smażenia kilka łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką

Kroki postępowania

1
Brukselkę ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto
2
Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić w plasterki i smażyć na niewielkiej ilości oleju do przez około 10 minut.
Krok 2 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto
3
Pierś z kurczaka, umyć, osuszyć i smażyć na oleju do miękkości. dodać przyprawę od kurczaka.
Krok 3 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto
4
Pieczarki, brukselkę i pierś z kurczaka połączyć i smażyć jeszcze przez kilka minut. Dodać ewentualnie przyprawy.
Krok 4 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto
5
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 5 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto
6
Przygotowane dodatki połączyć z ryżem i wymieszać. Podawać na ciepło.
Krok 6 - Ryż długoziarnisty z pieczarkami, kurczakiem i brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 09.01.2017 10:36
Zdrowe i pyszne
jagoda5913 09.01.2017 00:24
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak