Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z paluszków rybnych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki rybne 1 opakowanie
ser żółty 6 plasterków
bulion warzywny 1/2 szklanki/(może być z kostki)
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 5 łyżek
chrzan tarty 2 łyżki ze słoiczka
koper świeży 1 łyżka/posiekany
sól i pieprz do smaku
ketchup pikantny
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z paluszków rybnych

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Paluszki rybne upiec w piekarniku według opisu na opakowaniu. Następnie delikatnie przełożyć do przygotowanego wcześniej żaroodpornego naczynia. Masło stopić, wymieszać z mąką, zaciągnąć bulionem, podgotować do zgęstnienia. Po czym połączyć z chrzanem, śmietaną, przyprawić do smaku, chwilę podgotować i na koniec wymieszać z posiekanym koperkiem. Otrzymanym sosem polać paluszki w naczyniu.
Krok 1 - Zapiekanka z paluszków rybnych foto
2
Obłożyć żółtym serem, skropić ketchupem.
Krok 2 - Zapiekanka z paluszków rybnych foto
3
Zapiec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do całkowitego roztopienia sera)
Krok 3 - Zapiekanka z paluszków rybnych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.01.2017 13:34
mniam, mniam
halina17 09.01.2017 22:42
Dobra propozycja.
RenataZ-et 09.01.2017 22:01
ciekawy pomysł
Urszula Świeca 09.01.2017 18:54
Świetna zapiekanka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak