Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
Kucharek przyprawa do potraw
mięso wieprzowe 0,5 kg
cebula
olej do smażenia
kapusta kiszona 20 dkg
jajko
mąka 30 dkg
jajko
woda letnia
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

Obrane jarzyny zalewamy wodą i gotujemy. Obrane buraki kroimy w grube plastry. Układamy na talerz i oprószamy solą, cukrem i pieprzem z dwóch stron. Odstawiamy na 15 minut, aby buraki puściły sok.

Dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy.

Farsz; mięso ugotowane mielimy. Dodajemy ugotowaną kapustę, zeszkloną cebulkę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy farsz.

Ciasto; do miski dajemy jajko, mąkę, olej, sól i ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto.

Wałkujemy, wykrawamy kółka. Na każde dajemy farsz i kleimy.

Gotujemy w osolonej wodzie. Uszka dajemy na talerz i zalewamy barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak