Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Rolada

pierś z indyka 1,2 kg kawałek cały
olej 1 łyżka
papryka 3 sztuki
masło 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
tymianek 4 łodygi
sól i pieprz do smaku

Dodatki

kasza gryczana 200 gram ugotowana
warzywa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z papryką

Papryki myjemy, opiekamy w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni kilka minut. Następnie ostudzić, obrać ze skorki, oczyścić z nasion. Pokroić w grube paski. Mięso umyć, osuszyć, przekroić na dwa płaty nie rozcinając do końca. Delikatnie rozbić, uważając, aby nie rozerwać włókien. Masło roztopić i wymieszać z odrobina soli, pieprzu oraz listkami tymianku oderwanymi od łodyżek. Płat mięsa posmarować musztarda, potem masłem z przyprawami, a na koniec ułożyć na nim paprykę. Mięso zrolować i obwiązać nicią kuchenna, aby się nie rozpadło. Roladę włożyć na rozgrzany olej, smażyć, aż się lekko zrumieni ze wszystkich stron. Podlać niewielka ilością wrzątku. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 50-60 min. Z ostudzonej rolady zdjąć nic kuchenna. Mięso pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.01.2017 11:27
smaczny i zdrowy obiad
Wacław 12.01.2017 20:03
smaczny pomysł na obiad :-)
A_Ka 11.01.2017 20:58
ciekawy inspirujący pzepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak