Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w śliwkowej marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
powidła śliwkowe 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
miód płynny 1 łyżka
masło 50 g
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w śliwkowej marynacie

Kroki postępowania

1
W rondelku roztopić masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować
Krok 1 - Udka w śliwkowej marynacie foto
2
Dodać miód, ketchup i powidła śliwkowe, wsypać obie papryki. Dokładni wymieszać.
Krok 2 - Udka w śliwkowej marynacie foto
3
W przygotowanej marynacie obtoczyć udka i odstawić do lodówki nawet na całą noc.
Krok 3 - Udka w śliwkowej marynacie foto
4
Udka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Krok 4 - Udka w śliwkowej marynacie foto
5
Piec w temperaturze 180 st. przez ok. 50 minut.
Krok 5 - Udka w śliwkowej marynacie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.04.2017 20:22
pyszne udka
Kikiriki 11.02.2017 13:51
wygląda apetyyyycznie :)
adelajda 13.01.2017 11:45
Smaczny przepis :)
Bernadeta1 12.01.2017 17:26
na pewno bardzo smaczne
Edith85 12.01.2017 12:00
Super, muszę wypróbować
Krzysztof15 11.01.2017 21:26
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak