Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500-600 g
olej kokosowy 2-3 łyżki
woda 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
mąka pszenna 3 łyżki
masło klarowane 2 łyżki
woda 50 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną przepłukać.
Krok 1 - Kapusta kiszona zasmażana foto
2
Zalać wodą i zagotować odlać wodę ale cześć zostawić na wypadek gdyby później kapusta była za mało kwaśna.
Krok 2 - Kapusta kiszona zasmażana foto
3
Wlać ponownie wody i gotować na małym ogniu, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3 - Kapusta kiszona zasmażana foto
4
Wsypać kminku i dodać oleju kokosowego, dalej gotować do miękkości kapusty. Przyprawić pieprzem, przyprawą kucharek.
Krok 4 - Kapusta kiszona zasmażana foto
5
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozpuścić wodą gorącą, wymieszać i wlać do kapusty. Gdyby była za mało kwaśna dolać kwaśnicy która była odłożona.
Krok 5 - Kapusta kiszona zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.01.2017 08:48
pyszna kapustka
Franciszek 27.01.2017 00:49
super kapusta
edytazaw89@wp 26.01.2017 23:42
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak