Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w pieczarkowym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka ok 50 dag wieprzowej
cebula 1 szt
pieczarki ok 12 szt
marchew 1 szt
jabłko 1/2 szt
mąka
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w pieczarkowym sosie

Pieczarki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę drobno pokroić. Marchew zetrzeć albo pokroić na drobne kawałki. Oprószyć wszystko mąką.
Wątrobę umyć i osuszyć. Przekroić na większe kawałki np 3 podłużne. Obtoczyć w mące albo bułce i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni rozgrzać mocno masło i dodać pieczarki z jabłkiem i cebulą oraz marchew. Lekko podsmażyć i podlać trochę wodą. Doprawić do smaku. Jeśli trzeba zagęścić mąką.
Kawałki wątroby pokroić na plastry i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.05.2017 21:50
pychotka:)
Ada-Gaba 29.01.2017 17:19
apetyczna ta wątróbka
Bożena Matuszczyk 28.01.2017 22:58
Ależ pysznie podana i przyrządzona wątróbka; Zabieram przepis;)
halina17 27.01.2017 19:16
Dobra propozycja podania wątróbki.
bertpvd 27.01.2017 17:30
pyszny obiad
w mojej kuchni 27.01.2017 16:59
same pyszności
Laila2786 27.01.2017 15:38
ciekawa propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak