Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ziemniakami zapiekane w śmietanie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
śmietana 18 proc 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
boczek 10 dag
ziemniaki
jajko 2 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ziemniakami zapiekane w śmietanie

Główkę kapusty należy sparzyć, a następnie rozdzielić z liści, i każdy liść z osobna jeszcze chwilę gotować we wrzątku, odcinamy części twarde.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać pokrojony w kostkę boczek, masę ziemniaczaną należy posolić, popieprzyć wymieszać z jajkami, i farsz przekładać do liści kapusty, zawijamy, wkładamy ciasno obok siebie do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną rozcieńczoną z odrobiną wody, solimy wierzch, kładziemy masło i pieczemy w piekarniku ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 28.01.2017 01:05
ciekawy przepis
Renata9 27.01.2017 22:00
Fajny obiadek, nigdy nie jadłam takich gołąbków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak