Przepis i sposób przygotowania na: Tort na 30 urodziny
1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane z dodatkiem szczypty soli dodając żółtka na przemian z cukrem, mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą ,delikatnie połączyć z masą jajeczną.Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia .Piec około 45 - 50 min do suchego patyczka.po upieczeniu ostudzić i przekroić na 3 blaty. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy i rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Brzoskwinie odsączamy z soku pokroić w kostkę Sokiem nasączamy biszkopty. 2
. Spodni blat po nasączeniu smarujemy dżemem ,nakładamy część kremu na krem nakładamy część pokrojonych brzoskwiń brzoskwinie wciskamy w krem śmietankowy, nakładamy drugi blat robimy tak samo jak z pierwszym nakładamy trzeci blat dociskamy formując tort .Cały tort smarujemy kremem ,boki obkładamy zmielonymi orzechami włoskimi ,dekorujemy według swojego uznania u mnie jest udekorowany różyczkami i listkami z masy cukrowej ,perełkami i ubitą śmietaną oraz kremem czekoladowym zrobionym według przepisu na opakowaniu.Tort wkładamy do lodówki na kilka godzin.