Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony filet z dorsza.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 2 mniejsze płaty z dorsza.
jajko 2 szt
mleko 2% 1/4 szkl
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka płaska
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 500 gr
mąka pszenna 1,5 szkl
olej do smażenia
dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z dorsza.

1.
Sposób wykonania ; Rybę opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem,jajka rozbełtać z mlekiem ,do jajek dodać przyprawę do ryb, czosnek mielony,szczyptę soli ,szczyptę pieprzu mielonego ,wszystko wymieszać .Rybę włożyć do mieszanki na 15 minut .Po 15 minutach rybę wyjąc oprószyć ziołami i bazylią , panierować w mące ,jajku i w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.01.2017 07:42
Dziękuję serdecznie;)
gusia1000 29.01.2017 21:22
Dobra ryba.
w mojej kuchni 29.01.2017 16:01
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak