Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany smażone z bakaliami i nutką cynamonu.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 8 małych sztuk
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
rodzynki 4 łyżki
morele suszone kilka sztuk
żurawina suszona 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Banany smażone z bakaliami i nutką cynamonu.

Takie banany można przygotować na deser lub podwieczorek. Są bardzo słodkie, ale też bardzo pyszne. Można je przygotować dosłownie w 10 minut. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści, następnie dodajemy obrane banany, smażymy na małym ogniu, aż banany się lekko zrumienią, banany podczas smażenia często obracamy.

2. Pod koniec smażenia do bananów dodajemy bakalie i przesmażamy dosłownie kilka chwil, bakalie wtedy lekko napęcznieją.

3. Na talerze nakładamy gorące banany z bakaliami, oprószamy cynamonem według uznani i podajemy od razu gorące. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2017 21:57
Dziękuję:)
bogusia 82 29.01.2017 21:27
kuszące danie :)
gusia1000 29.01.2017 21:20
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak