Przepis i sposób przygotowania na: Tort na 35 urodziny.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane z dodatkiem szczypty soli dodając żółtka na przemian z cukrem, mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą ,delikatnie połączyć z masą jajeczną.Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia .Piec około 45 - 50 min do suchego patyczka.po upieczeniu ostudzić i przekroić na 3 blaty.
2.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy,ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę.Sokiem nasączamy biszkopty.
3.
Spodni blat po nasączeniu smarujemy dżemem ,nakładamy część kremu na krem nakładamy część pokrojonych brzoskwiń brzoskwinie wciskamy w krem śmietankowy,nakładamy drugi blat robimy tak sam jak z pierwszym,nakładamy trzeci blat dociskamy formując tort .Cały tort smarujemy kremem ,boki obkładamy wiórkami kokosowymi ,dekorujemy według swojego uznania u mnie jest udekorowany różnokolorowymi różyczkami i listkami z masy cukrowej ,perełkami i ubitą śmietaną