Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ryż 1 szkl
woda 1,5 szkl
grzyby suszone 2 garści
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami

Ryż zalewamy wodą w garnku, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie całą wodę. Grzyby suszone odmoczone gotujemy przez kilkanaście minut i odcedzamy. Wywar zostawiamy.

Grzyby kroimy drobno i przesmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę na oleju, dodajemy do ryżu. doprawiamy solą i pieprzem. Liście włoskiej kapusty sparzamy wodą.

Faszerujemy ryżem z grzybami, zawijamy i układamy w naczyniu. Zalewamy grzybowym wywarem, uzupełniając w miarę potrzeb bulionem warzywnym, lekko doprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 10.02.2017 08:54
fajne golabki
foczka-ks 01.02.2017 12:31
ładnie wygląda danie
Wafelek2601 31.01.2017 12:03
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak