Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placki z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2-3 małe
jajko 2 szt
jogurt gęsty 2 łyżki
mąka gryczana 1,5 szkl
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placki z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy, jeśli są duże to obieramy. Ścieramy na grubej tarce. Lekko solimy i zostawiamy, aż puści sok.

Dość dobrze odciskamy. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do cukinii.
Krok 1 - Bezglutenowe placki z cukinii  foto
2
Do cukinii dodajemy jajka, jogurt i dosypujemy mąkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Dokładnie mieszamy, w miarę potrzeb dosypujemy mąki.
Krok 2 - Bezglutenowe placki z cukinii  foto
3
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki na rumiano z dwóch stron. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Bezglutenowe placki z cukinii  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.01.2017 12:59
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak