Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta na deser

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 puszka
kasza manna 2-3 łyżki
kasza kukurydziana 2-3 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
cukier do smaku
frużelina owocowa

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta na deser

Mleko kokosowe przelać do małego garnka, dodać szklankę gorącej wody i dokładnie wymieszać. Odlać 1/2 szklanki płynu i wsypać obie kaszki.

Do garnka z mlekiem wsypać cukier waniliowy i cukier kryształ do smaku - ogrzewać na średnim ogniu do zawrzenia. Dodać kaszkę rozprowadzoną w mleku i ugotować na gęsto cały czas mieszając. Do gorącej polenty dodać masło i mieszać do rozpuszczenia.

Gotową polentę przelać do przygotowanych foremek silikonowych albo salaterek. Nakryć i odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem przybrać deser owocową frużeliną, ulubionym dżemem albo świeżymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 02.02.2017 20:37
super deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak