Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mąka tortowa 300 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
woda gorąca 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

farsz

grzyby suszone 100 gr
kapusta kiszona 300 gr
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
masło klarowane 2 łyżki

okrasa

cebula 1 szt
masło klarowane 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby zamoczyć dzień wcześniej i ugotować .
Krok 1 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
2
Odlać wodę ,osączyć, rozdrobnić malakserem lub blenderem .
Krok 2 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
3
Kapustę kiszoną opłukać, ugotować do miękkości. Odlać wodę ,osączyć i pokroić drobniutko .
Krok 3 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
4
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym. Dodać kapustę i grzyby wymieszaći przesmażyć razem ,wystudzić farsz .
Krok 4 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
5
Zrobić ciasto i rozwałkować cieniutko.i nakładać przestudzony farsz.
Krok 5 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
6
Wycinać foremką lub szklanką krążki i nakładać zimny farsz.
Krok 6 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
7
Kleić pierogi i zrobić ozdobne falbanki .
Krok 7 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
8
Gotować we wrzątku 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię . W czasie gotowania nie przykrywać pierogów .Po ugotowaniu na talerzu okrasić cebulką przysmażoną z masłem.
Krok 8 - Pierogi z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 01.02.2017 01:06
super obiad
halina17 31.01.2017 23:49
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak