Przepis i sposób przygotowania na: Tort na moje urodziny
Białka ubijam na sztywno z szczyptą soli dodając na przemian cukier i żółtka. Mąki mieszam z proszkiem do pieczenia i sodą i łączę delikatnie z masą białkową,Tortownicę o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto,Pieczemy 40 min ( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 st. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na 3 krążki.
2.
Kremówkę ubijam z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodaję śmietan fixy.
3.
Serek miksuje i stopniowo dodaje do śmietany.
4.
Brzoskwinie osączam z soku i kroję na kostkę .
5.
1 krążek nasączam sokiem z brzoskwiń z dodatkiem rumu ,smaruję dżemem i nakładam część masy, na masę nakładam część pokrojonych brzoskwiń, nakładam 2 krążek robię to samo zostawiając śmietany na obłożenie tortu.Nakładam 3 krążek dociskam palcami formując jednocześnie tort.
6.
Cały tort smaruję śmietaną obkładam rurkami waniliowymi i obwiązuję wstążką pod kolor kwiatów.Ozdabiamy według uznania i dekorujemy śmietaną.