Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchew 3-4 szt
por (biała część) 1 szt mniejsza
miód płynny
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana surówka

Kapustę odcisnąć. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić. Kapustę, marchew i por skropić lekko olejem i połączyć miodem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy kapusta jest zbyt kwaśna miodu można dodać troszkę więcej.
Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 02.02.2017 08:02
pyszna i zdrowa suróweczka
katarzynka455 01.02.2017 17:47
dziękuję bardzo i polecam:)))
Beatris 01.02.2017 17:24
Smaczny dodatek do obiadu :)
Wacław 01.02.2017 15:37
bardzo pyszna ,moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak