Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
grzyby świeże 0,5 kilograma
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Porada

świeże grzyby można zastąpić mrożonymi

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z grzybami

Schab kroimy na plastry o grubości 1 cm, oprószamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso, dodajemy rozmrożone grzyby i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąka wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.01.2017 20:35
pyszny schab, pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak