Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla Jubilatki.
Sposób wykonania.;Białka ubijamy na sztywną masę z szczyptą soli, dodając na przemian żółtka i cukier.Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą,delikatnie łączymy z masą białkową.Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm ,pieczemy 40 min , najlepiej do suchego patyczka.w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt opuszczamy na podłogę z wysokości 40 cm wtedy biszkopt nam nie opadnie, wkładamy z powrotem do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach pieca.Po wystudzeniu biszkopt kroimy na 3 blaty.
2.
Każdy blat nasączamy sokiem wiśniowym. Krem ;Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem ,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix,serek miksujemy i dodajemy porcjami do ubitej śmietany delikatnie miksując aby się nam połączyła śmietana ze serkiem. Krem Dr.Oetkera robimy jak na opakowaniu ( ja daje trochę mniej mleka )
3.
Na spodni blat po nasączeniu nakładamy warstwę wiśni w żelu, następnie krem śmietanowo - serowy ,nakładamy drugi blat i robimy tak samo jak z pierwszym,nakładamy 3 ostatni blat ,dociskamy,równamy, cały tort smarujemy kremem śmietankowym Dr. Oetkera ,obkładamy boki kokosem .Dekorujemy według uznania.