Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne oponki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki 12-15 szt
jajko 2 szt
kajzerka 2 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne oponki z pieczarkami

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle i oprószyć solą. Dodać do mięsa. Bułkę namoczyć w wodzie albo w mleku, odcisnąć i też dodać do mięsa. Dodać też cebulę i wbić jajka. Zarobić mięsną masę i doprawić do smaku.
Deskę oprószyć tartą bułką i wyłożyć masę. Rozpłaszczyć i szklanką wykrawać kółka, w środku wykrawać kółeczka kieliszkiem.
Smażyć krążki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2017 19:03
fajny pomysł :)
katarzynka455 07.02.2017 18:43
dziękuje:)) coby mielony nie był za nudny:))
Wiesława1 07.02.2017 17:30
Super propozycja
Agnieszka-87-25 07.02.2017 16:39
bardzo fajne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak