Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4 szt
bulion 1 l
wino białe wytrawne 1/2 szk
ser żółty 10 dag
masło 3-4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na maśle. Dodać bulion oraz wino i gotować około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę przelać do miseczek, posypać startym serem i zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak