Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z ogórkiem i natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
ogórki kiszone 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek mniejszy
jajko 1 szt duża
kajzerka 1 szt
musztarda ok 1 łyżka
majeranek ok 1 łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z ogórkiem i natką

Cebulę drobno pokroić. Ogórki pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Przygotowane składniki dodać do mięsa, wbić jajko i wymieszać, doprawić do smaku przyprawami i musztardą.
Z przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.02.2017 20:12
Fajnie i smacznie nadziane mielone.;)
2milutka 08.02.2017 19:21
wyglądają na smaczne:)
wyattearp 08.02.2017 19:04
moje smaki
Beatris 08.02.2017 18:09
Apetyczne kotleciki :)
Agnieszka-87-25 08.02.2017 15:25
bardzo smaczne
w mojej kuchni 08.02.2017 15:18
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak