Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO KRUCHE

mąka pszenna 2,5 szklanki
margaryna 200 gram
żółtko jajek 2 sztuki
sól szczypta

nadzienie

jabłka 4 sztuki
miód 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jabłkiem


Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto, podzielić na pół, schłodzić godzinę w lodówce.

W tym czasie obrać jabłka i pokroić w kostkę, poddusić z masłem, dodać miód oraz cynamon.

Z połowy ciasta przygotować spód babeczek, foremki wylepiać ciastem, faszerować jabłkami.

Drugą połowę ciasta rozwałkować, wycinać krążki wielkości foremek lub wycinać foremką, przykryć górę babeczek, na środku nożem zrobić krzyżyk.

Piec w 190 st. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 11.02.2017 00:41
Bardzo apetyczne :)
sezamek 09.02.2017 18:54
smaczne babeczki
Krystyna32 09.02.2017 08:03
bardzo apetyczne
Iwusia 08.02.2017 23:56
urocze babeczki
norweska20 08.02.2017 23:37
apetycznie się prezentują
Renata9 08.02.2017 21:49
Bardzo smaczne babeczki.
wwwiolka 08.02.2017 20:05
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 08.02.2017 19:50
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak