Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki migdałowo-orzechowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki (migdałowy)
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
mleko 1 szklanka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
orzechy laskowe 1 duża garść
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki migdałowo-orzechowe

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać przesianą mąkę. Dodać proszek do pieczenia, sodę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Krok 1 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto
2
Jajka zmiksować z cukrem oraz cukrem migdałowym. Cały czas miksując dolewać mleko i olej.
Krok 2 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto
3
Orzechy laskowe rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Krok 3 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto
4
Połączyć składniki suche z mokrymi i wymieszać energicznie łyżką. Dodać orzechy, wymieszać.
Krok 4 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto
5
Wyłożyć formę do muffinek papilotkami. Nałożyć ciasto za pomocą łyżki.
Krok 5 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto
6
Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec muffinki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 6 - Muffinki migdałowo-orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.02.2017 22:54
smaczne te muffinki
Wiktoria29 10.02.2017 15:04
zjadłabym ....
Wacław 10.02.2017 11:57
bardzo pyszne :-)
Krystyna32 10.02.2017 07:59
pyszności :)
Franciszek 10.02.2017 01:25
dobre do kawy
Renata9 09.02.2017 20:46
Pyszne muffinki
bertpvd 09.02.2017 19:59
przepiękne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak